Realitat (?), fotografia… i el meu estimat Pedraforca

000_7240-01

          Agost 2020.  Nikon D7100 + Tamron VC HLD 18-400 F/3,5-6,3

Que les fotografies descriuen la realitat —sigui el que sigui això que convenim de dir-ne realitat— és un d'aquells mites que la Fotografia desmantella amb rapidesa, i no pas necessàriment per l'ús que els humans en puguin fer en publicitat, periodisme o política (que inclou les dues anteriors).

Sobre el mapa, el Pedraforca, el Santuari de Bellmunt i el Santuari de Cabrera es troben en línia recta; però lluny! La imatge és una telefoto feta des del Santuari de Cabrera (objectiu de 400 mm a mà alçada) que mostra el familiar Pedra com a fons de Bellmunt —val a dir que ben embolicat tot amb la calitja d'estiu (llàstima; o no)— amb una distorsió impressionant, molt més ben percebuda, és clar, per la gent habituada a les grans perspectives. És una distorsió similar a la que ens fa veure Noruega, posem per cas, més petita que no ho és llavors que mirem un mapa centrat en el Mediterrani. No, no hi vaig fer cap manipulació de la realitat (o sí) més enllà de la tria —que no és poc!

Confesso que la foto m'encanta… També perquè es tracta del Pedra i de tot de records antics i entranyables; però això la fotografia poc que ho descriu. Se m'acut, ves, que vist tot plegat, més aviat sembla que mil paraules pensaments fan una imatge…

 

 

Quant a Toni

-Has viles, ni castells, ni ciutats, comtats ni ducats? -He amors, pensaments, plors, desirers, treballs, llanguiments, qui són mellors que emperis ni regnats (Ramon Llull)
Aquesta entrada ha esta publicada en Fotografies. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *