Entalpia

Entalpia és una cervesa tipus Imperial Stout, sense concesionsnegra, espessa, amb cos, amb regust de xocolata i torrat, amarga i francament forta (7,5% en volum). Obtinguda a partir de 400 g/L de maltes compostes d'un 70% de pale ale, 10% chocolate, 10% roasted barley i un 10% de blat laminat. L'extracció es fa entre 65 C i 70 C, a pH 5,8 estabilitzat per addició d'àcid cítric, i la temperatura es deixa caure a menys de 60 C abans de regar el gra amb aigua a 85 C. L'ebullició del brou és de 60 min, 10 dels quals amb 2g/L de Cascade (72% en α-àcids) i addició de molsa d'Irlanda. Posteriorment s'hi afegeixr un màxim 100g/L de sucre morè fins obtenir una densitat de 1,076 (1,060 a 64 C). La fermentació té lloc amb 1g/L de llevat de superfície Safale 05 durant 15 dies a temperatures compreses entre 17 C i 20 C, i el desè dia s'hi afegeix el suc d'1g/L del mateix Cascade bullit durant 10 minuts en 200 mL i la mateixa quantitat per aromatitzar fins al final de la fermentació. La densitat evoluciona des de la inicial, 1,076 Kg/L, fins a estabilitzar-se a 1,018 Kg/L passats deu dies. La cervesa s'embotella sense clarificació prèvia amb glucosa com encebat.

Cal tenir sis mesos de paciència perquè maduri! 

 

2015-01-16 17.53.18

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *