La tramuntana en vuit imatges

 

La tramuntana és un vent que comença com aquell que res i, de vegades –poques, val a dir-ho–, no va gaire més enllà; però ben sovint és tossut i persistent i li agrada les pujades de to insolents i amb un puntet d’agressivitat. 

Creix la inquietud. El mar a poc a poc es va emblanquinant i, cap endins, en aigües més profundes, el blanc d’escuma ressalta sobre un blau marí (és clar, marí!) profund.

Tot comença a posar-se nerviós: el mar, els animals… 

Els uns perquè els costa mantenir el rumb… 

VF0_5881-01Els altres perquè els costa d’estar-se dempeus… 

Hi ha qui aprofita per passar-ho d’allò més bé mentre els més assenyats tanquen balcons i finestres. 

Els forasters fins i tot s’alegren de no viure (perdoneu-me, empordanesos) en país tan ventós. I uns pocs, mentre són remolcats a port, malaeixen l’hora que van decidir sortir a navegar sense haver consultat la previsió. 

​Agost de 2019. L’Escala. Nikon D7100 + Tamron 18-400 VC HDL. Editat amb Snapseed.

 

 

 

Quant a Toni

-Has viles, ni castells, ni ciutats, comtats ni ducats? -He amors, pensaments, plors, desirers, treballs, llanguiments, qui són mellors que emperis ni regnats (Ramon Llull)
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Fotografies, Viatges i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a La tramuntana en vuit imatges

  1. jourora diu:

    Magnesium content of serum, circulating mononuclear cells, skeletal muscle, and myocardium in congestive heart failure cialis prescription

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *