Reflexions sobre la diversitat (I)

La paraula espirògraf tant pot designar un aparell per dibuixar determinats tipus de corba com també un “Poliquet sedentari de l’ordre dels sabel·limorfs” (Enciclopèdia catalana), o, més clar,  un cuc que viu en un tub cilíndric molt petit i que només treu l’enorme plomall, les seves brànquies, per necessitat (les amaga a la mínima sospita dins el tub). Sempre que trobo un animaló d’aquests, no puc deixar de pensar en com deuen ser de diferents a nosaltres els éssers d’altres sistemes solars. Què  ingenus que em semblen aleshores els films de ciència-ficció!

Feu clic a la foto per ampliar-la (si voleu)
Altres animalons marins i també de no marins

Quant a Toni

-Has viles, ni castells, ni ciutats, comtats ni ducats? -He amors, pensaments, plors, desirers, treballs, llanguiments, qui són mellors que emperis ni regnats (Ramon Llull)
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Ciència, Fotografies i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *