La cimera dels dos culs

Llegint l’article Anatomia de otro instante (menor) de Jesús Maraña a El Público d’avui, he conegut la controvèrsia generada per una fotografia on apareixen Letizia Ortiz i Carla Bruni, monarquia i república, d’esquena, una vestida de vermell i l’altra de blau, pujant les escales de palau.

Controvèrsia? Sembla que algunes ments benpensants hi han vist un excés de masclisme i sexisme… sobretot per tractar-se de culs femenins.

La fotografia (pàgina 9 de la versió pdf del diari El Público) té la seva gràcia i interès i només m’hi sobra una figura que apareix pel darrera i que, en la meva opinió, distreu l’harmonia general de la composició. I m’agrada que, vistes de cul d’esquena, no es reconegui (al capdavall, tots som iguals en néixer, oi?) la republicana de la monàrquica, tal com fa notar Jesús Maraña al seu blog. La foto em recorda vagament una altra de Català-Roca d’unes dones caminant per la Gran Via de Madrid.

Per més que miri la fotografia, no he trobat l’esperit sexista i masclista de què parlen alguns. Com que és diumenge i tinc temps, he regirat entre algunes fotos fetes per mi. En particular, aquesta que vaig fer  a San Francisco fa un parell d’anys:

sfrancisco-0708-4014

I com que no és la primera, sinó que n’hi ha d’altres, encara que siguin lomografies, ara em trobo realment preocupat:  Estic malalt? He d’anar al psiquiatre?

Addendaaquesta és la millor

Quant a Toni

-Has viles, ni castells, ni ciutats, comtats ni ducats? -He amors, pensaments, plors, desirers, treballs, llanguiments, qui són mellors que emperis ni regnats (Ramon Llull)
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Comentaris, Fotografies i etiquetada amb , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a La cimera dels dos culs

  1. Gerard diu:

    Toni, tú no estàs malalt. És el mon que darrerament veu coses que no existeixen. Ens envaeix una onada de mediocritat que ens fa veure coses estranyes. Fins i tot trobem que una càrrega del Mossos d’Esquadra és criticable per”incorrecte”. Algú és suficientment beneit per pensar que la Policia ha de fer una càrrega, sense que ningú es despentini?…..davant d’això proposo manifestacions virtuals i càrregues virtuals… em penso que el que vol la gent no es un pais, sino un video joc…En qualsevol cas, no et preocupis: anirem junts al psiquiatre…

  2. Toni diu:

    Sobre això del psiquiatre, estic pensant que la psicoanàlisi i els blogs tenen molt més a veure que no pas ens pensem… És clar que molt més barat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *