Ciència i paradigma

Els diferents científics tenen diferents maneres d’apropar-se als problemes. Tot depèn del paradigma en què es mouen. El tema té realment certa profunditat. Per exemple, un matemàtic, un físic i un enginyer mesurarien -cadascú- d’una manera diferent el volum d’una vaca.

 • El matemàtic faria la integral corresponent
 • El físic submergiria la vaca en una piscina i mesuraria el volum d’aigua desplaçada
 • L‘enginyer aproximaria la vaca a una esfera i buscaria en una taula el volum

Però.. Ai! A qui se li pot acudir pensar en el volum d’una vaca?

A un filòsof, naturalment.

Vaques interessades

Com neixen?

Més fotos de vaques, si us plau

Quant a Toni

-Has viles, ni castells, ni ciutats, comtats ni ducats? -He amors, pensaments, plors, desirers, treballs, llanguiments, qui són mellors que emperis ni regnats (Ramon Llull)
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Acudits, Ciència, Fotografies i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a Ciència i paradigma

 1. EnfoCAT diu:

  Hola,
  Et convidem a participar a http://www.enfocat.com un web sobre fotografia.
  Fins aviat!

 2. Gerard diu:

  I cóm s’hi aproximaria un politic?, tinc curiositat.
  Podria ser alguna cosa així com: “…a l’actual contexte, fruit d’una determinada cojuntura, d’altra banda prou flexible per pensar que és passatgera, l’objecte de la discussió, en termes de volum, s’hauria d’encarrilar vers els fons destinats al manteniment de l’actual estuctura del sector. Un sector marcat per un índex de productivitat semblant als països del nostre entorn, en els que destaca una qualitat que ha de continuar essent la nostra referència, i fixar el nostre marc de competència per fer viable el futur dels agents socials implicats. Malgrat doncs els indicadors econòmics adversos que puguin sorgir, estem en condicions de dir que el volum vindrà determinat pel lloc que ocupem dins els diferents mercats on puguem despertar interès. Això està molt clar i tothom ho d’entendre amb la mateixa claredat……..
  MUuuuuuuuuuuuh!!!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *