Enciam brut exprés

L'enciam brut és un plat osonenc a base de patates i cebes cuites al caliu i arengades. La versió que jo conec, sense arengada, procedeix del Bisaura, una subcomarca estesa al voltant del castell de Besora, que havia estat del Ripollès i ara és osonenca, i que comprèn els municipis de Santa Maria de Besora, Vidrà, Sant Quirze de Besora, Montesquiu i Sora.

Deixem coure al caliu les patates amb pell i les cebes. Després, a taula, les tallem a trossos ben petits i, si volem, ho aixafem tot  amb la forquilla, ben amanit de sal i pebre i oli i,  potser, vinagre.

La versió ràpida, molt més urbana, no pot considerar la llar de foc. L'alternativa exprés és coure les patates (han de ser petites) amb pell i la ceba al microones,  sense afegir-hi sal. És un plat que no resisteix -ni ho pretén- cap comparació amb l'original, però ves, què voleu! 

Recomanat.

 

Addenda: Si encara sou dels que teniu prevencions sobre la cuina al microones, si us plau llegiu Imants i xocolatines: vet aquí el microones: us ajudarà a superar-ho!

One Response to Enciam brut exprés

  1. Pingback: De quina ceba hem de plorar? | Des de la Mediterrània

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>