La Primavera

La Terra es dirigeix a correr-cuita cap a l'equinocci, un punt imaginat pels humans en el qual el pla de l'equador del nostre planeta i el pla de rotació entorn el sol es creuen. Això s'esdevindrà el 20 de març a les 11.28. Aquell dia el sol sortirà ben bé per l'est i es pondrà ben bé per l'oest, i el dia i la nit tindran la mateixa durada. En el nostre hemisferi, és el començament de la primavera, el primer temps, l'inici de l'any en moltes cultures antigues —perquè és l'inici de tot: comença el temps de la floració, de les tempestes, vents i pluges, de la biosfera amb sexualitat desenfrenada, on tot el que semblava adormit ara es desvetllla. Les flors són les primeres d'adonar-se'n: benvingudes!
Buf! Que cansat n'estava, de l'hivern!
170310 0963 w
Més flors

About Toni

-Has viles, ni castells, ni ciutats, comtats ni ducats? -He amors, pensaments, plors, desirers, treballs, llanguiments, qui són mellors que emperis ni regnats (Ramon Llull)
This entry was posted in Ciència, Física, Fotografies and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>