La Primavera

La Terra es dirigeix a correr-cuita cap a l'equinocci, un punt imaginat pels humans en el qual el pla de l'equador del nostre planeta i el pla de rotació entorn el sol es creuen. Això s'esdevindrà el 20 de març a les 11.28. Aquell dia el sol sortirà ben bé per l'est i es pondrà ben bé per l'oest, i el dia i la nit tindran la mateixa durada. En el nostre hemisferi, és el començament de la primavera, el primer temps, l'inici de l'any en moltes cultures antigues —perquè és l'inici de tot: comença el temps de la floració, de les tempestes, vents i pluges, de la biosfera amb sexualitat desenfrenada, on tot el que semblava adormit ara es desvetllla. Les flors són les primeres d'adonar-se'n: benvingudes!
Buf! Que cansat n'estava, de l'hivern!
170310 0963 w
Més flors

Quant a Toni

-Has viles, ni castells, ni ciutats, comtats ni ducats? -He amors, pensaments, plors, desirers, treballs, llanguiments, qui són mellors que emperis ni regnats (Ramon Llull)
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Ciència, Física, Fotografies i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *