Noguera

Noguera és una cervesa que incorpora en la composició les nous verdes. La formulació es basa en la de Filantropia, si bé substituint parcialment la malta fumada per ordi torrat per donar-li el color de la ratafia i reduir el gust fumat; i alterant també la llupolització tot fent-la menys amarga i més aromatitzada a fi de remarcar millor el gust afruitat de les nous verdes. Noguera es prepara a partir d'un empastat (per a 5,5 L) de 1300 g de malts d'ordi Pale Ale, 100 g de Castle Crystal, 115 g de fumat i 85 g de torrat (Roasted bartley). El perfil de nogueramaceració inclou un escalfament previ fins a 65 C, 60 minuts entre 65 C i 70 C, refredament fins a 60 C i augment ràpid fins a 80 C. El most obtingut per aspersió i recirculació es bull durant 45 minuts, 30 dels quals amb 24 g de llúpol Saaz (3,3%) i mitja nou moscada i es flocula de la forma habitual. En el punt final, s'hi afegeix 24 g més del mateix llúpol i 70 g de mel. La densitat inicial així obtinguda és propera a 1,050 Kg/L. La fementació té lloc durant sis dies a 19 C amb Safale 05. Passada la fase de la fermentació primària, s'hi afegeixen les nous verdes, unes 20. Les nous, collides durant el mes de juny, es desinfecten prèviament amb peròxid d'hidrogen diluït i es congelen envasades al buit per tal d'eliminar tota mena de microorganismes indesitjables. Quan arriba el moment, es descongelen i es trenquen en un recipient asèptic abans d'incorporar-les al brou durant 24 hores. Passat aquest temps, se separen i es decanta i filtra el brou. L'endemà s'envasa encebat amb glucosa. 

 

Anàlisis i tast

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *