Filantropia

Filantropia és una cervesa tipus Pilsen, pàl·lida, de gust molt suau, moderadament alhòlica (al voltant de 5 % en vol) i relativament poc amargant (30 IBU), amb lleuger gust de malta fumada que recrea algunes cerveses de primers de segle XX. Malgrat que Filantropia ha estat dissenyada com a base de futurs maridatges encara en estat d'experimentació, beguda sola, ben freda (6 C o menys), resulta molt refrescant i agradable. Es prepara a partir de 300 g/L de maltes compostes d'un 80% de pilsen, 17% de pilsen fumada i 3% de mel que s'afegeix just abans de refredar el most per a la fermentació. Val a dir que el tipus de mel afegit en determina del gust en final de boca. La maceració és de 60 minuts entre 65 i 70 C, després de la qual, es deixa caure la temperatura fins a 60 C i se segueix amb l'aspersió. Filantropia conté únicament llúpol tipus Saaz (3.3% α-àcids): 5g/L bullits durant 30 minuts, 3g/L durant 15 minuts i finalment 1 g/L afegit al final de l'ebullició. Durant la fermentació, amb 1g/L de safale 05, la densitat del most passa de 1,050 Kg/L a 1,006 Kg/L en sis dies a 19 C. S'embotella directament, sense clarificació, amb glucosa com a encebant. La cervesa requereix unes quatre setmanes per estar a punt. 
 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *