Temples de Paestum

Temple d’Hera (Paestum)

Cap als inicis del segle VI aC, Grècia crea una colònia al golf de Salern que denomina Posidònia. Segles més tard (273 aC), Roma en pren el control com a Paestum, potser una deformació del nom primigeni. La ciutat és destruïda per uns, reconstruïda pels altres, pateix inundacions, despoblacions, repoblacions, abandonament i finalment… oblit. Fins que se’n troben les runes fent una carretera.

Quinze segles després de la fundació, una munió de turistes es passegen dia sí dia també entre les runes dels seus temples, els quals dibuixen i redibuixen mil vegades amb unes petites caixetes. En diuen fotografies i la paraula —literalment dibuix de llum— ens mena a l’antiga llengua dels qui van fundar la ciutat. Hem tancat el cercle, vet aquí, i cal admetre que no només són pedres, no, la seva deixa.

El fort contrast de les imatges emfatitza la robustesa de les construccions, i els cels enrevessats són un homenatge a la història convulsa de la ciutat. 

Som-hi 

 

 

 

Quant a Toni

-Has viles, ni castells, ni ciutats, comtats ni ducats? -He amors, pensaments, plors, desirers, treballs, llanguiments, qui són mellors que emperis ni regnats (Ramon Llull)
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Fotografies, Viatges i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *