Les vistes des de la Torre Glòries

La Torre Glòries té una alçada de 144 m i el seu mirador es troba a 125 m sobre el sòl. A Barcelona, l’Hotel Arts, l’edifici més alt de Catalunya, en fa 154. Quan comparem aquestes alçades amb els 209 m de la Torre Alianz de Milà o els 231  de la Torre First de París ja semblen petites. Però comparar-les amb els 310 m de l’edifici Varso, a Varsòvia, el més alt de la Unió Europea, fa —mai millor dit— vertigen. Val a dir que Varsòvia, Frankfurt i Madrid són les ciutats de la Unió Europea amb els edificis més alts.

És ben clar, doncs, que Barcelona no és cap ciutat d’edificis alts, potser perquè ens creiem allò que cap edifici ha de superar els 177 m que fa Montjuïc.

Dit això, els 125 m del mirador de la Torre Glòries certament donen per molt i d’allà estant podem contemplar tota l’antiga plana de Barcelona i el turons que la presideixen, mirar la façana marítima, albirar l’Hospitalet, fer un cop d’ull a l’entrada des del Vallès i esguardar el cubs de Santa Coloma talment a tocar.

I és que aquests 125 m resulten una altura prou gran per veure-ho tot i prou petita per veure-ho ben a prop.

Som-hi

Interior del mirador de la Torre Glòries, un dissabte de maig típic del postconfinament (2022)

Quant a Toni

-Has viles, ni castells, ni ciutats, comtats ni ducats? -He amors, pensaments, plors, desirers, treballs, llanguiments, qui són mellors que emperis ni regnats (Ramon Llull)
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Comentaris, Fotografies i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *