Vol de gavines ganxones

130813-2050-q

No, jo no volava rera les gavines sobre la costa de Sant Feliu. Quin pànic no tindria! De terra estant, vaig caçar just l'instant que totes dues iniciaven una caiguada controlada avall avall que les dugué arran de mar. Observeu-ne l'angle del coll i la cua plegada per perdre altura. Estem més familiaritzats amb els flaps dels avions que no pas amb les cues de les aus, però el principi físic és el mateix. No és aquest l'únic cas que tecnologia i evolució, anant de bracet, troben les mateixes solucions a problemes similars. Però el vol d'aquestes gavines ganxones, amb el promontori de Sant Elm al fons i els protectors de l'espatllera del port a la dreta, transmet l'emoció d'allò que és viu.

 

Més sobre gavines

About Toni

-Has viles, ni castells, ni ciutats, comtats ni ducats? -He amors, pensaments, plors, desirers, treballs, llanguiments, qui són mellors que emperis ni regnats (Ramon Llull)
This entry was posted in Ciència, Física, Fotografies, Viatges and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>