Entre Göbbels i Renfe

 

Fotografia: passatgers baixant d’un tren a la P. de Catalunya, Bercelona

 

No va ser Göbbels, el nazi, el primer a fer servir tècniques modernes de psicologia en la propaganda llavors de la segona guerra mundial. Però sí que deu ser ell el personatge més famós pel que fa a la instrumentalització sense escrúpols de la publicitat que repetint que repetiràs mentides aconsegueix que les mentides acabin percebent-se com a veritats inqüestionables.

Vet aquí que RENFE (acrònim apòcrif, com sabeu, de Rogamos Empujen Nuestros Ferrocarriles Españoles), tants anys després, imita el mestre Göbbels en la seva propaganda, en la qual d’una manera repetitiva, repetitiva i reiteradament repetitiva afirma ser… No t’ho perdis, company!… puntual!

I com que jo he de conviure amb uns quants usuaris de la puntualitat de tan nostrada companyia, em veig en la obligació d’escriure aquestes notes d’indignació.

Val a dir que, entre la foto del començament i la del final, jo em quedo amb la del final, perquè allò que és cert i allò que no ho és es confonen i ja no sabem què és cert i què no ho és, on acaba la vista i on comença el reflex. Són els trens que no arriben a l’hora o són els rellotges que no van bé?

 

Fotografia: llac de Sant Maurici

 

Més sobre RENFE
On van els trens de RENFE?
Retall de país

Quant a Toni

-Has viles, ni castells, ni ciutats, comtats ni ducats? -He amors, pensaments, plors, desirers, treballs, llanguiments, qui són mellors que emperis ni regnats (Ramon Llull)
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Comentaris, Fotografies i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Entre Göbbels i Renfe

  1. You’ve been single and unattached for many years now and you wonder why there’s just no blossoming romance happening when you’ve tiresomely frequented a lot of
    bars (or wherever single men or women gather) hoping to bump into the next boyfriend or girlfriend.
    There is not any doubt that Russian dating sites are widely
    successful globally. Even if you follow these steps, there are just things that won’t work.
    my blog – first dating

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *