AVE: set mesos per indignar-se

És bo consultar les hemeroteques -ara que és tan fàcil fer-ho per Internet- per refrescar la memòria. Vegeu, si no, la notícia sobre la inauguració de la línia de l’AVE de Madrid a Albacete passant per Conca: La Vanguàrida, 15-12-2010. Unes quantes coses són de remarcar:

  • 3.530 milions d’euros d’inversió
  • El Regne d’Espanya esdevé el país d’Europa amb més quilòmetres (2.665) de via d’alta velocitat
  • Amb la nova línia s’estalviaran 842.000 tones de diòxid de carboni, un gas moolt dolent.
  • Amb la nova línia es generaran 136.000 llocs de treball durant el proper sexenni.
  • El príncep del regne destaca l’enorme prestigi de tenir tants quilòmetres d’alta velocitat i tots els acompanyants, presidents de congrés, ministres, presidents de comunitat, alcaldes, llepaires i els menjacroquetes habituals en aquests pessebres inaugurals hi estan d’acord.

Set mesos després, la línia es tanca perquè l’han feta servir una mitjana de nou persones al dia, és a dir, amb prou feines dues mil persones. No patiu, ningú no se’n farà responsable: ni menjacroquetes, ni llepaires, ni alcaldes, ni presidents, ni ministres. Ningú.

Ben mirat, potser no és tan bo consultar les hemeroteques: la tensió, la mala llet, aquella incipient úlcera… símptomes d’indignació.

 

Fotografia: acampada d’indignats a la plaça de Catalunya, Barcelona, 2011

 

Quant a Toni

-Has viles, ni castells, ni ciutats, comtats ni ducats? -He amors, pensaments, plors, desirers, treballs, llanguiments, qui són mellors que emperis ni regnats (Ramon Llull)
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Comentaris, Fotografies i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *