El nacionalisme espanyol

No es veu sovint que des del centre d’Espanya, es parli del nacionalisme lingüístic espanyol en els termes que ho fa Juan Carlos Moreno, catedràtic de Lingüística General a la Universitat Autònoma de Madrid. Per aquesta raó, i tot i que el català és la llengua preferent i vehicular d’aquest blog -o justament per això-, no me n’he pogut estar d’enganxar aquest vídeo, en castellà. Davant l’espanyolisme creixent, és una ocasió d’or per omplir-nos de raons.

Quant a Toni

-Has viles, ni castells, ni ciutats, comtats ni ducats? -He amors, pensaments, plors, desirers, treballs, llanguiments, qui són mellors que emperis ni regnats (Ramon Llull)
Aquesta entrada ha esta publicada en Comentaris. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

3 respostes a El nacionalisme espanyol

 1. Pere Cadena diu:

  Felicitats!
  Jo ja l’havia vist fa molt de temps, però, ni que només hagi servit per fer reflexionar a un parent sectari, FELICITATS!, ara bé, no li faràs canviar opinions ni estimar-se un xic a si mateix, però almenys l’has fet reflexionar i el forçaràs a crear-se una nova argumentació per rebatre les afirmacions que es diuen en aquest video i així poder perpetuar la submissió a la cultura i la llengua que nunca fué de imposición i de la que ell (o ells) mai en formaran part, ni que ho volguéssin voluntàriament…

 2. Gerard diu:

  L’espanyol (castellà), com el francès (parisí), com l’anglès (Anglaterra és només una regió del Regne Unit), com l’alamany (prusià), com el rús (bielomoscovita), són llengües europees imposades per la via de la guerra, el foc i la conquesta territorial de les nacions veïnes i, posteriorment d’altres pobles i nacions de fora d’Europa.
  Això no és una opinió, sino fets històrics comprobables mitjançant documents. Lluis XIV condemnà a mort els parlants de la llengua occitana, i només és un exemple. Els Borbons imposaren a França i Espanya una sola religió, una sola llengua, una sola ideología i una sola cultura. En resumen, un pensament únic, base de l’absolutisme….. i posterior fascisme….L’italià és l’única llengua no imposade a Itàlia, però si als territoris italians de l’África. Igual que el portuguès i tantes altres…..

 3. Gerard diu:

  Ah!, m’oblidaba d’una cosa:
  SE M’HAN FOT L’OPINIÓ DELS DE ZAMORA, BRIGHTON, HANNOVER O L’ILLE DE PARIS. JO DIC EL MATEIX QUE ELS PARES D’EUROPA A LA DECLARACIÓ D’AQUISGRAN, ENTRE ELLS, LE COURVOISIER: EUROPA SERÀ UNA FEDERACIÓ DE PETITES NACIONS…O NO SERÀ.
  PER AIXÒ CAL URGENTMENT DISSENYAR POLITIQUES DE TOTA MENA, EL QUAL OBJECTIU FINAL ÉS DESTERRAR, PER SEMPRE, LES IDEES FASCISTES, QUE TANTA DESGRÀCIA I SOFRIMENT HAN CAUSAT A LA HUMANITAT…
  Germans, en la vida i en la mort, visca la nació! (General Villarroel, cap dels exèrcits catalans, executat pels borbònics francocastellans el 1714)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *