La (vaga) dels controladors

Aquest darrer pont, havíem d’anar a Londres amb uns amics. No ho vam poder fer a causa dels controladors. Aquest era un viatge que ja havíem post-posat des del pont barceloní de la Mercè, llavors que els controladors feien vaga a França. En casos com aquest, la meva àvia hagués dit que per una raó desconeguda Déu Nostro Senyor no ha volgut que hi aneu. Supersticions a banda, hem deixat córrer això d’anar a Londres. Almenys de moment, ves. L’anterior vegada vam aprofitar les maletes fetes per anar-nos a la costa, tot aprofitant la catalana tradició dels segons habitatges. Aquesta vegada, hem anat a França, sempre disposada a recollir turistes en temporada baixa.

Els controladors han abusat d’un dret -el d’absentar-se del lloc de treball per indisposició- pel qual molta gent ha patit presó o mort durant la història de la defensa dels drets dels treballadors. No és cap exageració. La vaga dels controladors a França, que va impedir també que anéssim a Londres, era una acció exercida amb totes les conseqüències, com qualsevol vaga, però fer vaga és un dret de persones lliures que ens converteix a tots, qui la fa i qui la pateix, en més lliures, perquè la societat, tota ella, esdevé una societat lliure. El que van fer els controladors divendres passat és simplement una gamberrada, un delicte. I la declaració de l’estat d’alarma en un país com el nostre, tan històricament delerós per solucionar les coses a canonades, ha fet posar la pell de gallina.

Però saber que l’exèrcit de l’aire es trobava en estat d’alerta de bon matí, llavors que encara no s’havia fet públic les mesures que havien de motivar el vergonyós comportament dels controladors, em produeix una certa basca.  Estem un un tauler d’escacs, potser? Com en la fotografia, feta a Orange aquests dies, costa saber què és real i què no ho és.

Quant a Toni

-Has viles, ni castells, ni ciutats, comtats ni ducats? -He amors, pensaments, plors, desirers, treballs, llanguiments, qui són mellors que emperis ni regnats (Ramon Llull)
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Comentaris, Fotografies, Viatges i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *