Demà no hi seré

He sentit el bisbe de Barcelona explicant què cal fer en un estat laic, però no sé pas si en deu tenir gaire experiència, ell, d’estats laics!

He percebut la saviesa del senyor Mariano Rajoy explicant que defensar el català és que el del Vaticà parli una mica en català, però no sé si s’ho creu això: per què no parla una mica en castellà, també per defensar-lo?

He llegit la carta d’uns quants catòlics nacionalistes, catalans i amb certa rellevància social, escrita com si tothom aquí fos catòlic, però aviat hi haurà més independentistes que catòlics!

He contemplat cada dia l’enorme, descomunal bandera vaticana de les senyores dominiques, propietàries d’una escola concertada, i que han penjat a la façana de l’escola concertada que es troba a la cantonada Meridiana amb Fabra i Puig. Potser és aquest l’estat laic a què es referia el senyor bisbe.

He descobert com polítics de partits que, per ingenuïtat meva, havia tingut per laics explicaven contents que donaran la benvinguda i es faran una foto al costat de l’il·lustre visitant.  Però no sé si saben que aquestes fotos quedaran a la història, sigui per captar o sigui per perdre vots.

He escoltat els veïns de la Sagrada Família, tips dels preparatius de tan fastuosos actes, incloses proves de so, i m’ha vingut a la memòria el film Bienvenido, Mr. Marshal. El recordeu?

He lamentat també com, amb la seguretat com excusa, s’està passant per sobre de drets civils barroerament. Sort que no queden comunistes per perseguir, però, compte!, encara hi ha barbuts amb pinta marxista!

He suportat que el meu alcalde hagi fet un ban demanant a tots els barcelonins que donem la benvinguda amb una bandera catalana al balcó. Probablement ho ha fet per allò del caràcter catalanista del PSC, tant a la baixa darrerament, però  l’home ha patinat (de nou!) en oblidar que molts no l’esperem, ni amb bandera catalana ni sense, i tanmateix, ai las!, som barcelonins.

He vist invertir enormes quantitats de diners de tots, també dels qui no l’esperem, en actes ofensivament fastuosos i opulents, però ningú no ha sabut explicar-ne les raons.

Després de sentir, percebre, llegir, contemplar, descobrir, escoltar, lamentar, suportar i veure, finalment he pensat que demà no hi seré. Ni demà passat.

Per què jo no l'espero
Déu, Ciència, Vaticà... i vendre llibres, coi!
Una por atàvica als capellans
L'Església Catòlica salva vides... o no

Quant a Toni

-Has viles, ni castells, ni ciutats, comtats ni ducats? -He amors, pensaments, plors, desirers, treballs, llanguiments, qui són mellors que emperis ni regnats (Ramon Llull)
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Comentaris i etiquetada amb , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

9 respostes a Demà no hi seré

 1. Arnau diu:

  Jo tampoc hi seré, em quedaré a casa estudiant. Si hi anés, segurament seria amb tomàquets…

 2. Carme diu:

  Hi Toni,
  Com t’ estas tornant!
  Des d’ aqui puc veure les dues cares: la negativa, tot el que expliques, res a afegir… i la positiva: Bcn sortira a tots els noticiaris del mon, sera una projeccio mundial de la ciutat, ja ningu em dira Is it near Madrid?

  • Toni diu:

   Sí que és veritat que des de fora les coses es veuen com a mínim a més distància. Però queda per demostrar que l’esdeveniment posi la ciutat al mapa i també què vol dir exactament estar al mapa. No penso que València sigui més coneguda ara que abans d’anar-hi el papa, per exemple. La Sagrada Família ja és coneguda. Vindran més turistes aquest estiu? Això no ho pot assegurar ningú. Alguna multinacional invertirà aquí a prop? Segur que tu també estaràs d’acord que, si ho fa, serà per moltes altres raons. I si no ho fa, no serà perquè molts barcelonins estiguem tips de l’Església. Realment els hotels estan plens i alguns habitants de Sagrada Família no rondinen perquè han llogat els seus terrats i balcons per treure’n calés. Ells trauran profit de l’arrest domiciliari a què es troben sotmesos. No tot és negatiu, és clar. Però creu-me que veure cada dia la bandera vaticana de les dominiques fa mal!
   Gràcies pel comentari

 3. Maria diu:

  Sembla mentida que en ple SXXI encara estigui tan arrelada la ignorància

 4. Maria diu:

  Deia que sembla mentida que en ple sXXI encara estigui tan arrelada la ignorància. És clar que si no pensem, decidim i actuem per nosaltres mateixos, algú ho fa per nosaltres!

 5. Carme diu:

  Ui, si, aixo del banderon a la facana de les dominiques ha de fer molt mal als ulls!
  Pensa que alguna botiga de roba ha quadrat el mes en positiu al vendre´n aquest producte! Sigues positiu!
  Va, tu mira cap a una de les palmeres i pensa en el veraniqui que t´espera al 2011!

 6. Carme diu:

  Disculpeu el tema dels accents i les ces trencades. Aquest portatil no en te! Ja escric com els alumnes… a la brava!

 7. Carme diu:

  Arnau,
  M’ apunto a l’ amanida! I si li posem una mica de formatge feta i orenga! Ummmm!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *