Animals racionals?

Dues persones caminen sobre les aigües literalment gelades del port a Helsinki. A la dreta de la imatge, en primer pla, un cartell escrit en suomi adverteix del perill d’aquesta acció i la prohibeix. Però els habitants d’Helsinki no estan pas disposats a fer l’enorme volta que cal per arribar al barri del fons de la fotografia. La traça sobre el gel mostra que no són els primers que travessen, ni tampoc que siguin pocs els qui ho facin. Sempre anima pensar que hi ha un camí i que altres ja l’han seguit. Això fa més assumible el risc. Ben mirat, tanmateix, si, com adverteix el cartell, el gel es trenca, probablement ho farà per on més s’hagi debilitat, és a dir, per on ha passat molta gent. Però els humans preferim pensar d’una manera menys racional, ves.

Més sobre Finlàndia

Quant a Toni

-Has viles, ni castells, ni ciutats, comtats ni ducats? -He amors, pensaments, plors, desirers, treballs, llanguiments, qui són mellors que emperis ni regnats (Ramon Llull)
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Comentaris, Fotografies, Viatges i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *