Calamarsets i petxines amb ceba

En una cassola de ferro, poseu-hi trossejada la ceba, si pot ser, tendra, amb un bon raig d’oli. Deixeu que la ceba comenci a rossejar-se i poseu-hi els calamarsets nets i tallats. Afegiu-hi sal i deixeu que tot plegat es vagi coent a poc a poc. Quan els calamarsets siguin ben cuits i tous, poseu-hi les petxinetes, prèviament remullades en aigua i un pèl de sal (a fi que expulsin la sorra). Just quan les petxines s’hagin obert, ni abans ni després, afegiu-hi aigua (poca) si cal, empolseu-ho tot amb una mica de farina, afegiu-hi un raig de vi blanc i remeneu perquè espesseeixi la salsa. Apagueu el foc tot just prengui la salsa. No ha d’haver-hi mai gaire aigua.

Recordeu: tot plegat no pot durar més de trenta minuts.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>