Posidònia o per què cal pagar un ministeri de mediambient

Posidònia és la denominació genèrica d’unes quantes espècies de plantes marines com les de les imatges d’aquest apunt. Són herbes de fulla perenne que fan flors hermafrodites i fruits. L’interès ecològic de la posidònia rau sobretot en l’aixopluc que ofereixen a innombrables espècies marines que viuen i moren entre les llargues fulles. Però la posidònia és una herba molt sensible a la contaminació i a les àncores dels vaixells, que les arrenquen, i per aquesta raó es troba en recessió en tota la costa mediterrània. Per això, existeixen convenis internacionals, signats també pel govern d’Espanya, que les protegeixen.

Però vet aquí la notícia sobre el nou catàleg d’espècies protegides: la posidònia -i també altres espècies marines- ja no estan protegides… Què lluny està Madrid de la costa!

Val la pena pagar les despeses d’un ministeri tan inútil?

Ambdues imatges mostren les praderes de posidònia, entre els sis i els dotze metres de profunditat, de Cala Giverola, al nord de Tossa de Mar. El retrocés de les praderes, que ja no cobreixen el fons amb continuïtat, és clarament visible en el vídeo.

Fotografia submarina

About Toni

-Has viles, ni castells, ni ciutats, comtats ni ducats? -He amors, pensaments, plors, desirers, treballs, llanguiments, qui són mellors que emperis ni regnats (Ramon Llull)
This entry was posted in Ciència, Comentaris, Fotografies and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Posidònia o per què cal pagar un ministeri de mediambient

  1. Maria says:

    Efectivament, viuen lluny del mar. I no només del mar!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>