La prohibició dels toros

El Parlament de Catalunya ha votat avui a favor de prohibir les curses de braus a Catalunya a partir de 2012. És tot un èxit de civilitat. A partir d’avui, vivim en una pàtria menys trista, menys bruta i menys dissortada, si se’m permet jugar (perdona’m, Salvador Espriu)  amb els versos de La Pell de Brau (mai millor dit).

El Molt Honorable President, aficionat confés a la festa, s’ha afanyat a fer unes declaracions en català i castellà (per assegurar-se que l’entendran on ell creu que l’han d’entendre)  dient que ell havia votat en contra. Bé, senyor Montilla, no pateixi, en prenem nota. Ara caldrà esperar un any i escaig perquè l’eutanàsia de la festa es faci efectiva i, entremig, no dubtem (la senyora Sánchez Camacho, enfadada com de costum, ja ho ha enunciat) de l’ofensiva dels partits més descaradament recalcitrants (PP i PSOE) canviant lleis més nacionals que altres i ben segur que també amb l’habitual apel·lació a l’incontestable i sempre fidel Tribunal Constitucional, que de vegades es reuneix a la Maestranza.

Confiem que tot el procés acabi després de l’autòpsia de la festa.

Celebrem-ho mentre duri!

Fotografies: les imatges són de Nimes (França), ciutat no espanyola on hi ha una gran afició.


Altres entrades relacionades:
De toros i humans, de lleis i de sofriment

About Toni

-Has viles, ni castells, ni ciutats, comtats ni ducats? -He amors, pensaments, plors, desirers, treballs, llanguiments, qui són mellors que emperis ni regnats (Ramon Llull)
This entry was posted in Comentaris, Fotografies and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to La prohibició dels toros

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>