Cargols de punxes a la sal

El cargol punxenc (bolinus brandaris) és un mol·lusc molt apreciat al Garraf. A Sitges, hom s'hi refereix amb el nom, femení i sempre en plural, de cornetes. La manera habitual de consumir-les és bullint-les amb força sal i un raig de vinagre. Durant la meva adolescència, en collia a carretades a Terramar, davant del camp de golf de Sitges. Inevitablement havia de dur també a casa l'aigua de mar en la galleda perquè la meva àvia hi bullís les cornetes. És certament un plat saborós, però poc compromès amb les modernes dietes baixes en sodi.

L'alternativa és millor: cobriu la planxa amb una capa de sal, poseu-hi les cornetes cara amunt perquè no perdin l'aigua si no és per evaporació i deixeu-les coure no més de deu minuts.

Compte en treure-les! Estan a una temperatura molt elevada.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *