Paó i llagostins

El pollastre amb llagostins és el plat més conegut dels anomenats de mar i muntanya. La següent n'és una de les moltíssimes versions que existeixen.

Per cuinar el plat, necessitem, per a quatre persones, dos o tres pits de paó ben grossos, dotze llagostins, una albergínia, una pestanaga, brou de peix, oli, una mica de farina, pebre vermell dolç, pebre sencer i en pols i sal.

Poseu a coure en un recipient si pot ser de ferro, ben untat d'oli, el paó i un grapat de grans de pebre negre, tot a foc ben fort. El pits es rossegeran per fora i quedaran crus per dins. Quan això sigui així, abaixeu el foc i poseu l'albergínia tallada ben fina i la pastanaga tallada a rodanxes d'un centímetre. Deixeu que vagi coent i entretant prepareu els llagostins tot tallant-los les potes. Quan el paó sigui quasi cuit, separeu-ne l'albergínia, saleu i afegiu-hi els llagostins apujant una mica el foc. Deixeu el conjunt un minuts i separeu el paó. A continuació, afegiu-hi el brou de peix i apugeu al màxim el foc. Afegiu una mica de farina per damunt i remeneu. Espolseu el paó, que teniu separat, amb pebre negre i vermell i talleu-lo a rodanxes d'un dit. Quan el brou haurà espesseït un pèl, afegiu-hi el paó tallat i l'albergínia. Abaixeu el foc i mantingueu així les coses un parell de minuts més. Apagueu i tapeu. Ara ja podreu servir.

Bon profit!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>