Panets de farina de cigró a l’estil italià

Per a una plata de forn, pasteu i lleveu una massa feta per 100 mL d'oli, 150 mL d'aigua, mitja culleradeta de sal, 225 g de farina de blat (molt millor si és d'espelta) i 25 g de gluten (o bé 250 g de farina de força), 100 g de farina de cigró, llevat i orenga al gust. Quan la pasta sigui ben amassada i llevada (entre una i dues hores), estireu-la, aplaneu-la i talleu-ne cercles com els de la fotografia. Pinteu les hòsties amb una barreja d'aigua i oli i un polsim d'orenga i coeu-les al forn entre 200 C i 220 C durant uns deu minuts. 

2014-03-23 19.39.46

Us els podeu menjar sols o bé oberts i untats amb formatge, pernil, sobressada, foie… I, si us agrada la cervesa, acompanyeu-los  d'una txeca ben rossa i moolt freda.

Bon profit!

Addenda: no són trenta minuts ni de conya. Però podeu deixar-los fets. Al capdevall, és millor, molt millor, menjar-los freds.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>