Les coses que han canviat

Fa anys, quan s’esqueia classe en 23 de febrer, entrava jo a l’aula amb cara de pomes agres, deixava caure sorollosament els llibres damunt la taula i sense dir ni ase ni bèstia escrivia a la pissarra: “Se sienten, coño“. S’hi feia un silenci absolut, l’aire esdevenia perplexitat, i jo aprofitava per explicar per què cony ho havia escrit, i per parlar de vots i pistoles, de poder civil i poder militar, de raó i opressió… Deu minuts més tard, començàvem la classe de Física o Química que tocava…

Fa alguns dies, algú que havia estat alumne meu i que vaig trobar pel carrer m’ho va recordar alegre. Sembla que recordava la broma amb afecte i, segons va dir, ho comentaven quan coincidien diversos ex-companys -tot i que això darrer estic convençut que ho va exagerar per cortesia. Crec que tothom va entendre per què ho feia. Vaig estar content de trobar-lo i, si no hagués estat perquè jo hauria arribat tard a classe, haguéssim pres un cafè plegats.

Avui dia, si ho fes, tan llepafils i primmirats com ens hem tornat, em podria trobar al despatx del director havent-me d’explicar ell mig avergonyit les queixes d’algun pare per la poca professionalitat del professor de Física i Química que escriu paraulotes a la pissarra. No ho faré, no patiu.

En el futur, llavors que el meu ex-alumne serà pare (ara ja és casat), tinc l’esperança que es pugui tornar a fer una broma similar.

About Toni

-Has viles, ni castells, ni ciutats, comtats ni ducats? -He amors, pensaments, plors, desirers, treballs, llanguiments, qui són mellors que emperis ni regnats (Ramon Llull)
This entry was posted in Comentaris, Educació, Fotografies and tagged , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Les coses que han canviat

  1. Arnau says:

    Ho trobo molt bé. Hi ha coses que no es poden oblidar! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>