Un arc de Sant Martí

Fa anys, en una d’aquestes llarguíssimes sobretaules d’estiu, discutíem amb un amic sobre el coneixement científic. Deia ell que conèixer les causes de les coses, poder-les explicar, feia perdre el sentit poètic de la Naturalesa. Òbviament, jo  hi estava –i hi estic- en contra. Ben al contrari, conèixer els mecanismes pels quals podem observar un arc de Sant Martí el fa encara més interessant i no en desdiu gens la bellesa. Un arc com el de la fotografia té certament poc misteri avui dia, però observar-lo continua essent fascinant, més, si cal, ara que ja sabem que l’arc, el cel, la càmera i nosaltres estem fets de la mateixa pols: impossible més poesia…

Fotografia: per poder representar bé els colors de l’arc vaig haver de renunciar al primer pla tot subexposant-lo.


El Bisaura

Quant a Toni

-Has viles, ni castells, ni ciutats, comtats ni ducats? -He amors, pensaments, plors, desirers, treballs, llanguiments, qui són mellors que emperis ni regnats (Ramon Llull)
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Comentaris, Fotografies i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

9 respostes a Un arc de Sant Martí

  1. alex diu:

    Visca SHAKESPEARE, com sempre…

  2. àngela diu:

    igual com cavall bernat no es correcta , tampoc ho es arc de san martí . es : “arc iris “. senyal de que no hi haurà cap mes diluvi . gènesis 9:12-15. també està citat a revelació 4:3.

    • Toni diu:

      Arc de Sant Martí és una expressió que he trobat, abans de respondre, al Diccionari General de la Llengua Catalana i a l’Enciclopèdia Catalana, les dues obres que tenia a mà. També hi és arc iris, però prefereixo a Sant Martí, ves.
      Gràcies per la cita del Gènesi. He de dir, però, que després d’observar l’arc de la foto, va seguir plovent…

  3. àngela diu:

    es interessant com aquest diccionari o aclareix be , ja que ho diu juntament .-arc de sant marti ( o del cel o iris ). una pregunta . t’ens mes informació de on ve aquest nom ?..al meu poble també i plou .

  4. àngela diu:

    La teoria més estesa que explica per què es diu arc de Sant Martí diu que hi va haver una lluita entre el dimoni, que volia el cel fosc, i sant Martí, que volia donar un toc de color i alegria al cel.
    jo maig de creure aquesta tradició , quan tinc la realitat de on ve .
    explica que es una circunferència completa , he tingut la sort de haber-ho vist, un cop ,
    per sert a rev. 4:3 parle de un cercle.

  5. nortel1 diu:

    Perquè en Català es diu Arc de Sant Martí?

  6. Toni diu:

    Mira el comentari de l’Àngela

  7. nortel1 diu:

    A, vale, gràcies!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *