Per què m’agrada navegar?

La distància d’Aiguadolç (Sitges) a Arenys de Mar és de cinquanta milles nàutiques. A bord del Nora, que amb prou feines arriba als cinc nusos amb vent fluix, triguem unes deu hores. Hem arribat a fer el trajecte en vuit hores, sempre de sud a nord, empesos pel vent dominant en aquesta costa, però mai de tornada, de nord a sud. Superar vents de força quatre en cenyida és equivalent en un veler a pujar carrer Verdi amunt amb bicicleta (els del barri de Gràcia ja saben què vull dir). Com que el vent bufa més fort a migdia i sobretot davant de Barcelona i al delta del Llobregat, cal llevar-se d’hora en sortir d’Arenys si volem arribar en un temps raonable.

La primera de les tres fotografies està presa el sis d’agost poc abans de tres quarts de set del matí a la bocana del port d’Arenys. La llum en aquesta hora és simplement meravellosa, però la imatge  de l’enorme Lluna sobre el moll no pot transmetre  totes les emocions del moment. Les altres dues imatges estan preses el mateix dia, una mica més tard.

És per això que és bonic navegar

090809-6361-c

090809-6362-c

090809-6363-c

About Toni

-Has viles, ni castells, ni ciutats, comtats ni ducats? -He amors, pensaments, plors, desirers, treballs, llanguiments, qui són mellors que emperis ni regnats (Ramon Llull)
This entry was posted in Fotografies, Viatges and tagged , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>